Selamat Datang
image

Abu Zahra

022-2000429 081220891192 083829417557


Allah 'azza wa jalla berfirman: Sesungguhnya ajaran (yang diterima) di sisi Allah adalah Islam. Rasulullah berkata: Islam itu tinggi dan tidak ada ajaran yang mengungulinya. Imam 'Ali as berkata: Islam adalah jalan yang paling terang.
Kategori

Shalat Wahsyah

Wengi kahiji mayit dikurebkeun ngarupikeun wengi nu kalintang abotna diraoskeun ku ahli kubur, kumargi eta Rasûlullâh saw nganjurkeun kulawargana kanggo ngadegkeun shalat dua raka‘at; dina  raka'at kahiji saparantos Fâtihatul Kitâb ngaos Qul Huwallâhu Ahad dua kali, sareng dina raka‘at kadua sabada Fâtihatul Kitâb ngaos sûrah Alhâkumut Takâtsur sapuluh kali. Saparantos sha-lat ngaos shalawât kanggo Nabi sareng kulawargana, teras hadiahkeun pangajenna ka nu maot. Shalat wahsyah eta utamina dilaksanakeun dina malem kahiji sabada shalat maghrib atanapi ‘isya.

عَنْ حُذَيْفَةَ بْنِ الْيَمَانِ قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص لاَ يَأْتِي عَلَى الْمَيِّتِ سَاعَةٌ أَشَدُّ مِنْ أَوَّلِ لَيْلَةٍ فَارْحَمُوا مَوْتَاكُمْ بِالصَّدَقَةِ فَإِنْ لَمْ تَجِدُوا فَلْيُصَلِّ أَحَدُكُمْ رَكْعَتَيْنِ يَقْرَأُ فِي الأُولَى بِفَاتِحَةِ الْكِتَابِ مَرَّةً وَ قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ مَرَّتَيْنِ وَ فِي الثَّانِيَةِ فَاتِحَةَ الْكِتَابِ مَرَّةً وَ أَلْهَاكُمُ التَّكَاثُرُ عَشْرَ مَرَّاتٍ وَ يُسَلِّمُ وَ يَقُولُ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ ابْعَثْ ثَوَابَهَا إِلَى قَبْرِ ذَلِكَ الْمَيِّتِ فُلاَنِ بْنِ فُلاَنٍ فَيَبْعَثُ اللَّهُ مِنْ سَاعَتِهِ أَلْفَ مَلَكٍ إِلَى قَبْرِهِ مَعَ كُلِّ مَلَكٍ ثَوْبٌ وَ حُلَّةٌ وَ يُوَسَّعُ قَبْرُهُ مِنَ الضِّيقِ إِلَى يَوْمِ يُنْفَخُ فِي الصُّورِ وَ يُعْطَى الْمُصَلِّي بِعَدَدِ مَا طَلَعَتْ عَلَيْهِ الشَّمْسُ حَسَنَاتٍ وَ تُرْفَعُ لَهُ أَرْبَعُونَ دَرَجَةً

Ti Hudzaifah bin Al-Yamân nyarios: Rasûlullâh saw parantos ngadawuh, “Henteu sumping ka mayit hiji sa'at nu kalintang abotna anging ti awal wengi (dikurebkeun), kumargi kitu pikaasih jalma-jalma anu parantos maraot di antawis aranjeun ku sedekah, upami aranjeun teu mendakan (harta kanggo disedekahkan), laksanakeun ku salah saurang ti aranjeun shalat dua raka'at; anjeunna ngaos dina raka‘at kahiji Fâtihatul Kitâb sakali sareng (sûrah) Qul Huwallâhu Ahad dua kali. Sareng dina raka'at kadua Fâtihatul Kitâb sakali sareng (sûrah) Alhâkumut Takâtsur sapuluh kali, saparantos ngucapkeun taslîm (salâm), anjeunna ngucapkeun: Allâhumma shalli 'alâ muhammadin wa ãli muhammad, wab‘ats tsawâbahâ ilâ qabri dzâlikal mayyit Fulânibni Fulân, tangtos dina sa‘at eta keneh Allah ngutus sarebu malak ka kuburna, sareng masing-masing malak ngandak raksukan sareng papaes, sareng anjeunna ngalegakeun kuburna tina heureutna kubur dugi ka sangkakala ditiup, sareng ka jalma anu ngadegkeun eta shalat dipaparin pahla sajumlah nu kasinaran ku sarangenge, sareng diangkat kanggo anjeunna opat puluh darajat.”   

Tue, 29 Apr 2014 @19:17


Tulis Komentar

Nama

E-mail (tidak dipublikasikan)

URL

Komentar

Copyright © 2018 Abu Zahra · All Rights Reserved